woensdag 7 februari 2018

Gevulde poblano's recept

Een poblano kan je het beste omschrijven als paprika met een pittige bite. De ancho poblano is van origine Mexicaans en is dus een must in de mexicaanse keuken. Hier een heerlijk en gezond recept om de poblano te vullen!

Benodigdheden (voor ongeveer 3-4 personen):
- 2 tomaten
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- 6 gele, rode of oranje snackpaprika's (of een mix van de kleuren)
- 1 rode ui
- 300g kipfilet
- 6 poblano's
- 1 el paprikapoeder
- scheutje sriracha (Westlandpeppers) saus
- rijst

Verwam de oven voor op 200 graden. Snij de kip in kleine stukjes en bak deze met een 1 el paprikapoeder gaar. Snij de poblano door de midden en verwijder de zaadlijsten. Snij de ui, tomaten, knofloof, courgette en snackpaprika's in fijne/kleine stukjes. Voeg dit allemaal toe aan de kip en bak dit voor ongeveer 3 minuten. Voeg een scheutje sriracha saus toe en laat dit even sudderen. Vul de poblano's met het mengsel. Bak de poblano's 20 minuten in de oven, todat ze zacht zijn geworden en licht geroosterd zijn. Serveer de gevulde poblano's met rijst.

Eet smakelijk!

Bestel je producten hier! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten