zondag 14 januari 2018

Nieuwe hete peper hybride ontwikkeld in India

Dat de ontwikkelingen op het gebied van pepers ook in een land als India doorgaan laat deze nieuwe hete hybride peper de Kishore’s fire ball zien. Waren in een land als India tot heden de geteelde peper rassen meestal lokale Heirloom rassen. Maar laat deze nieuwe hybride zien dat Indiase bedrijven er ook brood in zien om nieuwe rassen te ontwikkelen voor de lokale markt. Rajkumar Kishore werkzaam voor het bedrijf K&K orchids die deze peper heeft ontwikkeld, meld dat dit de eerste Indiase hybride peper is in de markt. In het persbericht wordt ook vermeld dat deze nieuwe hybride genetisch verbeterd is. Wat voor ons Europeanen een lastig ding is, maar in een land als India wordt daar natuurlijk heel anders over gedacht. De genetische verbeteringen hebben vooral betrekking op de weerstand tegen ziekten, en maakt deze Kishore’s fire ball dus 'boervriendelijk' volgens de ontwikkelaars ervan.

foto credits hindustantimes


De heetheid van deze nieuwe pepers is vastgesteld op 287400 SHU / Scoville units. Wat natuurlijk heel heet is voor een peperras dat bedoeld is als consumptie peper. Voor Europese food bedrijven die veel werken met gedroogde pepers,peperpulp en peper poeder uit een land als India wordt het wel een dingetje om op te letten aangezien deze genetisch verbeterde Kishore’s fire ball natuurlijk ook op deze markt zal verschijnen.

Meer weten lees het artikel dat de Hindustantimes hier over publiceerde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten