vrijdag 17 februari 2012

kaas dipsaus met rode peper

kaas dipsaus met rode peper

Er zijn 2 mogelijkheden om deze dipsaus te maken, of de makkelijke versie waar je gebruik maakt van een kant en klare kaas dip saus. Of we gaan kaas smelten , in beide gevallen moet je 1 rood pepertje fijn snijden. Dit keer snij je hem fijn met een mes omdat we hele fijne stukjes nodig hebben voor de saus.Ingeval van de kant en klare saus hoef je alleen de rode peper stukjes door de kaas dipsaus te roeren. Voor de home made kaassaus moeten we eerst een kleine pan in een grotere pan met kokend water hangen, daarna een scheut olijfolie met de geraspte kaas erin doen. Als de kaas gaat smelten roer je het goed door met zure room als je saus koud wilt gebruiken en met crème fraîche als je hem warm wilt gebruiken.Hierna de fijn gesneden rode peper er door roeren.De verhouding voor de kaas en room is als je 250 gr kaas gebruikt heb je ongeveer 100 ml room nodig. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat deze dip saus het super doet met nacho / tortilla chips.


Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen