maandag 11 juli 2011

Koken op hout

Koken op hout

Je heb er vast nog nooit van gehoord maar het is heel goed mogelijk om te koken op hout .      
Eeuwenlang hebben Indianen CedarWood OvenPlanken gebruikt om vis, gevogelte en wild op te bereiden.
En werken wereldwijd  chef-koks met de CedarWood OvenPlanken vanwege de unieke, rijke en natuurlijke CedarWood smaak die deze methode met zich meebrengt. En de presentatie van de ovenplanken is natuurlijk erg mooi Je kunt deze ovenplanken bestellen bij het bedrijf kokenophout 


Met kaas en kruiden gevulde portobello’s en snack paprika's
Ingrediënten  
grote portobellos, zonder stelen.
4 eetlepels extra-virgin olijfolie 
4 fijngesneden teentjes knoflook 
230 gr feta in blokjes gensneden(Boursin, brie of geitenkaas kunt U hiervoor ook gebruiken) 
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten 
8 a 10 blaadjes gesneden basilicum
2 oranje snack paprika's

Bereiding
Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud kraanwater ter voorbereiding (Leg een gewicht op de
CedarWood OvenPlank zodat deze onder water komt te staan).
Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de gevulde portobello’s op de plank in het midden van de oven. Zet de CedarWood OvenPlank gedurende 10 minuten in de oven, of totdat de portobello’s heet zijn en de kaas begint te smelten.Voeg op het laatst een doormidden gesneden oranje snack paprika toe als garnering

eet smakelijk westlandpeppers

1 opmerking:

  1. Leuk dat jullie op de CedarWood OvenPlanken koken. Nog meer info hierover nodig? www.ovenplank.nl

    Met culinaire groet,
    Emilie van der Woerd

    BeantwoordenVerwijderen