maandag 18 juli 2011

Harissa Noord-Afrikaanse pepersaus

Harissa Noord-Afrikaanse pepersaus

Deze pepersaus is onmisbaar voor liefhebbers van de Noord-Afrikaanse keuken. Harissa is ook verkrijgbaar in blik en tubes, maar de smaak van zelfgemaakte harissa is vele malen beter.Harissa is een soort Noord-Afrikaanse sambal alleen zijn bijna net zoveel recepten voor harissa in Noord-Afrika als er koks zijn, dus deze Algerijnse versie is alleen maar een voorbeeld. Improviseer er op los en maak je eigen harissa , je kunt bijvoorbeeld ook wat oranje snackpaprikas toevoegen om de harissa wat steviger en zoeter te krijgen

250 g verse rode pepers van westlandpeppers
1  knoflook
1¾ eetlepel karwijzaad
1¾ eetlepel korianderzaad
1¾ eetlepel komijn
1 eetlepel zout, of toevoegen naar smaak
4 eetlepels olijfolie

Snijd de pepers met een scherp mesje in de lengte open en verwijder de zaden. Was de pepers en laat ze uitlekken in een vergiet. Pel de knoflook en doe hem samen met de pepers in een keukenmachine. Maal de karwij, koriander, komijn en het zout in een specerijenmolen fijn. Doe dit mengsel bij de pepers in de keukenmachine en draai alles met korte stoten tot een dikke massa; voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Zorg ervoor dat de specerijen goed gemengd zijn en doe de harissa in een afsluitbaar schaaltje als je het wat langer wilt bewaren. Conserveer de harissa door er een laagje olijfolie op te gieten.Je kan het dan prima bewaren in de koelkast, roer voor dat je de harissa gaat gebruiken de olie erdoor.



eet smakelijk  westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten